marți, 24 decembrie 2013

Desene in acuarela




Astazi e Ajunul Craciunului si eu si colega mea Denisa Ulici va uram Sarbatori Fericite si Craciun Fericit!!!!


joi, 19 decembrie 2013

Craciun

Crăciunul sau Nașterea Domnului (nașterea lui Iisus Hristos[1] / Isus Hristos / Isus Cristos) este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Ea face parte din cele 12 sărbători domnești (praznice împărătești) ale Bisericilor bizantine, a patra mare sărbătoare după PaștiRusalii și Vinerea Mare.[necesită citare] În anumite țări, unde creștinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungește în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine și o sărbătoare laică, celebrată atât de către creștini cât și de către cei necreștini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moș Crăciun”.

Mie si prietenei mele cu care facem acest blog despre desen ne place foarte mult aceasta sarbatoare de Craciun in care sarbatorim daruirea cadourilor si Nasterea Domnului.

                      Desenul poate sa fie numai in grafica cum

                                     ar fi urmatoarele imagini :


       

    Aceste lucrari se realizeaza cu ajutorul creioanelor grafice sau carbuni.

 

 

 

 



miercuri, 18 decembrie 2013

 This drawing is my favorite because I like those very much our hearts,and my friend draws very nice and she should participate in many competitions








Next drawing is very nice because I have a kitten at home, and she was called Cora,and that is why I love to draw pisicute.
I don't want to teach you to draw pisicute so well as I do.






In this drawing is writing his name my brother's though I don't quite like he is a good brother who is 9 years old and is in class 3 at school dictor Ioan mihalyi of apsa from as far as-accusation and I love him very much.

Desenul

Desenul este o pasiune pe care o poti mosteni din nastere de la diferite rude apropiate.Desenul este o arta extraordinara in care trebuie sa ai talent si sa ai rabdare pentru al realiza.

     

Desenul in acuarela


O imagine de la prelucrarea unui desen




Desenul meu preferat de cand am inceput sa lucrez

Origami

Ce este origami? 

Origami (折り紙) este arta plierii hârtiei. Apărut în Japonia acum câteva sute de ani, origami e o artă și o joacă, un mod de relaxare şi de socializare, dar mai ales e un antrenament al minții. Cu o foaie de hârtie putem crea o lume întreagă. 

Cât de greu e origami? 

E la fel ca scrisul. În funcţie de pregătire şi de dispoziţie, poţi scrie un cuvânt sau poţi scrie un roman. Poţi face un coif din hârtie sau poţi face un buchet de flori din hârtie. La urma-urmei, cu toţii am făcut origami. Adică ne-am jucat cu o bucată de hârtie pe care am îndoit-o cu gândul de a o convinge să se transforme în ceea ce visam noi. 

De ce să învăţăm origami? 

Prin origami mintea este antrenată în multiple direcţii. Practicarea origami creşte atenţia la detalii, ajută la îmbunătăţirea orientării în spaţiu, a gândirii logice, a preciziei, a disciplinei şi a comunicării.

Cui se adresează origami? 

Oricui vrea să înveţe. E util pentru copii fiindcă le stimulează îndemânarea, creativitatea şi  capacitatea de concentrare, îmbunătăţindu-le, în acelaşi timp, performanţa şcolară. E util pentru adulţi deoarece este o activitate relaxantă şi distractivă ce nu necesită vreun talent deosebit, dar care oferă satisfacţii inedite. E util în familie pentru sudarea relaţiei dintre părinţi şi copii întrucât este un motiv în plus de a petrece clipe minunate împreună.


Ce facem în cadrul cursului? 


  • învăţăm noţiuni privind tehnicile origami
  • bazele de la care pornesc majoritatea lucrărilor 
  • realizarea practică de modele de flori, animale, decoraţiuni, avioane, etc...
  • origami modular
  • fiecare cursant pleacă acasă cu lucrările realizate 


       


Tehnici de desenare cu creioane colorate

                       
Aceasta lectie introduce niste bazele desenarii cu creioane colorate care va vor fi de folos ini desenele voastre. V-ar fi de folos sa va petreceti ceva timp desenand piese mici inainte de a trece la un desen mai mare.
Pentru aceasta lectie veti avea nevoie de o hartie de calitate buna si cateva creioane colorate ascutite si ciotul de hartie daca aveti unul.

Cea mai importanta cursa cu creioanele colorate este dupa cum stiti : hasurarea dintr-o parte in alta. Exersati aceasta hasurare, pastrand reperele ,lasand degetele sa tina directia corecta si miscand din cot. Multi incepatori rotunjesc accidental liniile lor, pivotand din incheietura mainii in acest fel suprafata aratand mai mult rotunda decat plata.
Practicati si pentru a nu apasa prea tare sau prea putin pe suprafata hartiei cu creionul.




                 

duminică, 15 decembrie 2013

                                                      Desenul Pasiunea Mea


  

joi, 12 decembrie 2013


                        IMAGINI CU LUCRARI ORIGAMI      

                                                  

     Azi, maeştrii origami pot fi găsiţi în multe ţări, iar noile tehnici şi modele pe care aceştia le inventează stau la baza unor modele origami remarcabile. Astfel dacă în trecut a realiza din hârtie o insectă cu corpul segmentat şi multe picioare era dificil, azi se realizează insecte care să aparţină unor anumite specii, cu o anatomie corectă.

    

ACESTA ESTE UN SARPE, UN LUP SI ALTE LUCRURI FASCINANTE CARE SE REALIZEAZA PRIN ARTA PLASTICA NUMITA ORIGAMI

                                                  

Azi, maeştrii origami pot fi găsiţi în multe ţări, iar noile tehnici şi modele pe care aceştia le inventează stau la baza unor modele origami remarcabile. Astfel dacă în trecut a realiza din hârtie o insectă cu corpul segmentat şi multe picioare era dificil, azi se realizează insecte care să aparţină unor anumite specii, cu o anatomie corectă.

În România, arta plierii hârtiei este considerată a face parte doar din segmentul disciplinelor pedagogice care dezvoltă îndemânarea, dar este totusi foarte putin cunoscuta de marea parte a populatiei.

Obiectul din hârtie, spre deosebire de cel din piatră, este perisabil. El nu poate sluji eternităţii. Viaţa hârtiei cu forma ce o îmbracă este pasageră, creează doar un moment de bucurie estetică, dincolo de care se păstrează doar memoria esenţelor.

Adăugaţi o legendă


          

                                   ORIGAMI


      Origami (din japoneză 折り紙 origami, hârtie pliată) constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte.

      

Lumea artelor tradiționale japoneze a reprezentat întotdeauna pentru occidentali o fascinație, iar discipline precum ikebana – arta aranjării florilor, chanoyu – ceremonia ceaiului, origami – arta plierii hârtiei și multe altele au simbolizat elemente ale frumuseții și perfecțiunii japoneze.

Etimologic, cuvântul origami, de origine japoneză, este format din oru care are sensul de “a îndoi” și kami cu sensul de “hârtie”, deci “hârtie îndoită”. Numele de origami a fost adoptat în anul 1880, până atunci arta plierii hârtiei fiind denumită orikata. Formele care pot fi realizate prin această artă sunt legate de imaginația celui care pliază hârtia, dar există și categorii de forme tradiționale care includ flora și fauna. Arta origami din zilele noastre acoperă o zonă largă de forme, de la ceasuri cu cuc și dragoni, până la forme simple care exprimă mai degrabă spiritul decât forma unei imagini.

Există multe stiluri de origami, acestea pornind de la cele mai simple compoziții până la compoziții extraordinar de complexe, alcătuite din mai multe unități origami pentru a forma un poliedru, precum și reprezentări formate din două sau mai multe coli de hârtie. Cu toate aceste multe forme de abordare, cele mai simple forme de origami sunt modelele formate dintr-un pătrat de hârtie, fără a utiliza lipiciul. Se pot folosi diferite feluri de hârtie, de la cea subțire la cea groasă, precum și hârtia velină a revistelor sau hârtia de împachetat.

Arta origami a fost creată în baza aceleași estetici care a stat la baza ceremoniei ceaiului (cha no yu). O particularitate a modelelor origami vine în contradicție, totuși, cu principiile estetice nipone: simetria. Deși japonezul îndrăgește asimetria, arta origami, prin forța lucrurilor, produce simetrie. Cu toate acestea, excepția nu face din modelele artei plierii hârtiei un produs mai puțin valoros și apreciat de către japonezi.

Pe lângă valoarea estetică, arta origami mai are, în viața cotidiană, și una utilitară în vestimentație (broșe, ornamente de păr) și decorarea interioarelor (lămpi, bibelouri, abajururi). Uneori îndemânarea meșteșugului origami produce cupe, farfurii, cutii de diferite forme, șervețele ornamentale. Dar, nu trebuie să uităm că formele tradiționale ale acestei arte sunt modelele de cocori, broaște, berze, baloane și corăbii.

Origami Rose (Jo Nakashima)

                                       Pictura

              Pictura este o ramură a artelor plastice care reprezintă realitatea în imagini artistice bidimensionale, create cu ajutorul culorilor aplicate pe o suprafață (pânză, hârtie, lemn, sticlă etc.). Scopul este de a obține o compoziție cu forme, culori, texturi și desene, care dă naștere la o operă de artă în conformitate cu principiile estetice.

                        O mare parte din pictura artei occidentale și orientale este dominată de motive religioase; exemple ale acestui tip de pictură sunt scenele biblice luate din pereții catacombelor și din plafonul interior al Capelei Sixtine, iar ale artei orientale sunt scenele din viața lui Buddha sau picturile mormintelor faraonilor egipteni care au reprezentat trecerea la imortalitate.

                                                


joi, 5 decembrie 2013

Desenul este un lucru minunat prin care te exprimi si un mare talent care il poti obtine incercand.